Ötödik nap

2009.06.25. 11:09

Tegnap elmentünk a Taipei 101-hoz, ami több mint 520! méter magas, és jelenleg a világ legmagasabb elkészült felhőkarcolója. Tartozik hozzá egy hatalmas sok ezer üzletes 6 emeletes pláza épület, plusz még egy föld alatti rész is éttermekkel kávézókkal stb...

Az egész környék egy üzleti negyed, megszámlálhatatlan plázával, rengeteg sokszintes mozival, éttermekkel, clubokkal.

Eleredt az eső míg 101-ban voltunk, és mikor kimentünk a szabad levegőre annyira nagy volt a pára hogy a 35 fokban párásodott az üveg. Utána találkoztunk Bennel aki kb egy órát késett a megbeszélt találkozóhelyről, majd meglátogattuk Angela-t aki nem messze dolgozik a 101-tól egy étteremben. Beültünk megittunk valamit, csináltunk pár képet, utána elmentunk Ximen-be enni egy kis Thai étterembe, ahol nagyon jól főznek.

Másnap szintént esett az eső, ezért a nem merészkedtünk messzire, és vettünk 1-1 esernyőt is. Megebédeltünk a 7eleven-ben. (ez egy bolt, és a helyi boltokban ha veszel ételt elkészítik neked és megeheted a boltban. Vannak székek és asztalok). Császkáltunk kicsit a városban, de az eső megnehezítette a dolgunkat. Az eső itt olyan mint derült égből a villámcsapás. 10 másodperc van a normál idő és a szakadó eső között. Az élet természetes ilyenkor is megy tovább, ugyanis 1 perccel az eső kezdete után már az összes motoroson esőkabát, és az összes gyalogsnál esernyő van.

A bejegyzés trackback címe:

https://taiwantrip.blog.hu/api/trackback/id/tr541207322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása